Om man gillar juice eller i allmänhet vill förbättra sina kostvanor kan det vara en god idé att satsa på en bra juicemaskin. Till skillnad från vanliga apelsinpressar så kan en juicemaskin utvinna juice från i princip alla frukter och bär, liksom olika grönsaker som man kan göra goda och nyttiga kombinationer med. Genom att göra sin egen juice kan man ha bra koll på vad man sätter i sig och vilka mineraler och vitaminer man särskilt är ute efter. Man undviker också alla onödiga ämnen som tillsatt socker, färg- och konserveringsämnen, vilket är särskilt viktigt för ett friskt liv.

Bland de bästa juicemaskiner som finns på marknaden idag är råsaftcentrifugen ett riktigt topp val. Genom att lägga grönsaker och frukter i ett rör som matar in dem i maskinen kan man utvinna god och nyttig juice ur princip allt. Bland de godaste och mest klassiska kombinationerna är apelsin och morot, men med dagens råsaftcentrifuger kan man också blanda i spenatblad och hela vindruvor.

Ett annat bra alternativ är en så kallad slow juicer som, precis som namnet antyder, framställer juicen på ett mycket långsammare sätt. Fördelen med detta är att man kan utvinna så mycket juice som möjligt ut frukterna och grönsakerna liksom att juicen håller längre efteråt.

Oavsett vilken typ av juicemaskin man väljer så finns det ett par saker man bör ta i beaktning innan man gör sitt val. Det är till exempel viktigt att maskinerna är lätta att rengöra då frukt ofta klibbar och klistrar fast om man inte kommer åt överallt. En annan sak som är viktig är att det finns en bra sil i maskinen så att inte en massa onödiga saker som kärnor och skal hamnar i juicen och förstör upplevelsen. Om man gillar att dricka juice tidigt på morgonen eller sent på kvällen bör man också skaffa sig en juicemaskin som är så tyst som möjligt så att man inte väcker familjemedlemmar och grannar varje gång man vill göra sig en god juice.