Om man har en råsaftcentrifug är man riktigt lycklig lottad då man kan leka och experimentera med massor av goda frukter, bär och grönsaker att göra smakliga och nyttiga juicer med. Alla har väl någon gång i livet smakat en färskpressad apelsinjuice men hur många har tänkt på att blanda i ingefära eller spenat i sin juice? Resultaten är överraskande goda och genom att kombinera olika ingredienser kan man skapa vitaminbomber utan like!

Rödbetsjuice

Om man tränar mycket behöver man viktiga ämnen för att återhämta sig efteråt och bland de bästa rotfrukterna man kan stoppa i sig är rödbetan. Här finns det järn och vitaminer med råge och kroppen mår hur bra som helst av denna i juiceform. Om man tycker att det smakar lite konstigt att bara dricka rödbetsjuice kan man göra smaken lite mer fruktig genom att blanda i äpple eller päron och man vill ha den där extra lilla kicken så tillsätt lite ingefära.

Proteinfrukter

Man brukar framför allt få i sig proteiner från ägg, mejeriprodukter, kött och bönor men man kan också konsumera stora mängder protein via juice. Det är särskilt nyttigt för människor som sysslar med olika former av muskelträning, då det är just protein som musklerna behöver för att återhämta sig och blir större och starkare. Bra källor för fetter och bra proteiner är bananer och avokados, och vill man göra juicen extra proteinrik kan man tillföra en matsked olivolja. Detta är bra för tarmarna också, och ger en mättnadskänsla som varar länge än när man dricker andra fruktjuicer.

En vitamincocktail med kick

Alla frukt- och grönsaksjuicer blir lite mer spännande om man tillsätter smaker som kan verka vara förvånande. Ett bra exempel på det är mynta, en nyttig ört som hjälper slemhinnor att återhämta sig, eller persilja, rik på järn och antioxidanter. En bananjuice med lite mörk choklad och mynta blir en riktig delikatess och en tomatjuice med persilja blir som att dricka en Virgin Mary!