Det är både gott och nyttigt med färsk juice och om man söker bästa möjliga resultat så är det klokt att göra sin egen i hemmet. Möjligheterna och varianterna är oändliga och det kan vara riktigt roligt att experimentera för att få fram precis det receptet som man själv tycker allra bäst om. Är man nybörjare finns det dock några saker man bör tänka på.

Drick snabbt

Ett av de absolut vanligaste misstagen som juicedrickare gör är att sitta och smutta på sin juice under en längre tid. Att njuta av morgonmålet, att långsamt läsa morgontidningen medan man samtidigt har en juice på gång tycker många är härligt, ja, till och med dagens höjdpunkt. Ur näringssynpunkt är det dock tyvärr bland det värsta man kan göra. C-vitamin dör nämligen väldigt snabbt när det kommer i kontakt med luft och ljus, så vill man få ut någon positiv näring ur sin fruktjuice bör man därför dricka den i ett svep så fort den är klar.

Undvik socker

Fruktjuice innehåller massor av nyttiga saker men tyvärr också en hel del socker. Om man köper en färdig juice kan ett enda glas innehålla så mycket som fem sockerbitar. Vill man undvika det bör man göra sin juice helt själv utan tillsatt socker. Det finns tillräckligt mycket fruktsocker i frukterna ändå, så ännu mer är det sista man behöver!

Rengör omedelbart

Om man använder sig av en apelsinpress eller blender när man gör sin juice är det extremt viktigt att man rengör dessa så fort man är klar. Frukt innehåller mycket fibrer, kärnor och fruktkött och allt detta klibbar fast som klister mot alla ytor på kort tid. Låt för all del resten av disken stå kvar, men vill du ha dina juiceapparater så länge som möjligt så skölj av dem omedelbums. Det är otroligt mycket svårare att diska dem när det har torkat in.